tisdag 29 maj 2012

Melbourne

Melbourne är den andra stora punkten jag har tickat av från listan på senare tid! Åkte ner i fredags morgon och kom hem sent i måndags kväll, så vi hade 3 hela dagar med massa bus!

Till skillnad från Brisbane så är Melbourne en riktig stor stad med allt vad det innebär. Brissie är också en stor stad, men det känns verkligen inte som det! Melbourne hade skyskrapor överallt, alla var stressade och känslan skrek stor stad, men jag gillade det! Alla säger att Melbourne är väldigt europeiskt och jag kan inte annat än att hålla med, det var känslan man fick när man promenerade på gatorna, det låg i luften.

Melbourne är en stad jag skulle kunna tänka mig att besöka igen, men inte på under samma tid som nu.. det var kallt! Gula löv låg utspridda på gatorna och det blåste kallt, hösten var där och det var inget vi är vana vid här uppe i Queensland direkt. haha. Men det var mysigt!

På lördagen blev det väldigt mycket promenerande då vi först letade efter ett bra hostel, och när vi sedan hittade ett så låg det i utkanten av centrum. Vi checkade in, packade ner kameran i väskan och gav oss ut på upptäcktsfärd. Vi promenerade runt i hela staden och kollade in parkerna, alla stora landsmärken och självklart ett antal butiker. haha.

Påväg tillbaka till hostlet köpte vi med oss några flarror vin och taggade för utgång! Det blev förfest på hostlet med vin och kortspel innan vi mötte upp Stephanie, en kompis och kollega till mig på Liseberg som reser runt här nere. Då det va ganska kallt, och långt till centrala city bestämde vi oss för att gå in på ett litet mysigt ställe precis vid oss, Waterside hotel. Vi hängde där ett tag och gick sedan till the Deck som låg ovanför puben.. The Deck var fancy party och vi dansade massor!! Gick sedan tillbaka ner till puben för att släppa loss lite extra innan hemgång! Helt okej kväll :)

Söndag och Måndag blev lite lugnare än lördagen! Vi promenerade minst lika mycket, vi shoppade och jag köpte ett par höst stövlar som är helt sjukt snygga! Gaaah! på söndags kvällen gick vi till casinot som är Australiens största, vi drack goa drinkar och mötte upp en kompis till Cilla. Måndagen blev desvärre väldigt lugn, men lite promenad orkade vi med innan vi drog oss tillbaka till flygplatsen och vårt kära Brisbane! Borta bra, men hemma bäst!

Grym helg!!!


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar